فهرست مطالب :

فوق تخصص شانه

فوق تخصص شانه

فوق تخصص شانه یک شاخه پزشکی است که در تشخیص و درمان بیماری های مربوط به ناحیه شانه و کتف تخصص دارد. این پزشکان می توانند با استفاده از روش های جراحی و غیرجراحی، آسیب های ناشی از ضربه، سقوط، سالخوردگی، التهاب، روماتیسم و … را رفع کنند.

 

فوق تخصص شانه

بیماری های قابل درمان توسط فوق تخصص شانه

برخی از بیماری های شایع شانه که فوق تخصص شانه می تواند درمان کند، عبارتند از:

پارگی تاندون شانه

وقتی یک یا چند تاندون مربوط به عضلات شانه پاره یا خرد شوند، باعث درد، ضعف و کاهش حرکت مفصل شانه می شوند.

دررفتگی شانه

وقتی استخوان بازو از جای خود در مفصل شانه جابجا یا خارج شود، باعث درد شدید، تورم و ناتوانی در حرکت دست می شود.

آرتروز شانه

وقتی سطح صاف و لغزنده استخوان های مفصل شانه ساییده یا خراب شود، باعث درد، التهاب و محدودیت حرکت مفصل شانه می شود.

روماتوئید آرتریت شانه

یک بیماری التهابی است که باعث التهاب و تورم غشاء مفصل شانه می شود و ممکن است منجر به تخریب استخوان ها و تاندون های مفصل شانه شود.

 

 

جهت ارتباط بیشتر با ما تماس بگیرید..

 

روش های درمانی آسیب های شانه

آسیب های شانه می توانند به دلایل مختلفی ایجاد شوند، مانند ضربه، سقوط، فعالیت ورزشی، سالخوردگی، التهاب یا بیماری های مزمن و …

بسته به نوع و شدت آسیب، روش های مختلفی برای درمان آن وجود دارد. برخی از روش های درمانی عبارتند از:

درمان دارویی

برای کاهش درد و التهاب شانه، ممکن است پزشک داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی یا کورتیکواستروئیدها را تجویز کند. این داروها می توانند به صورت خوراکی یا تزریق به داخل مفصل شانه مصرف شود.

درمان فیزیوتراپی

برای افزایش حرکت و قدرت شانه، فعالیت های ورزشی و کششی تحت نظارت فیزیوتراپیست انجام می شود. این تمرینات می توانند باعث بهبود خونرسانی، تقویت عضلات و انعطاف پذیری شانه شود.

درمان جراحی

در صورت عدم بهبود با روش های غیرجراحی یا وجود آسیب جدید در شانه، ممکن است نیاز به جراحی باشد. جراح شانه ممکن است با استفاده از روش های باز یا آرتروسکوپی آسیب های شانه را رفع کند. برخی از جراحات شانه عبارتند از: پارگی تاندون، پارگی کپسول، جابجایی استخوان بازو، تعویض مفصل شانه و …

علل شایع دردهای شانه و کتف

دردهای شانه و کتف می‌ توانند به علل مختلفی برگردند. برخی از شایع ‌ترین علت این دردها عبارتند از:

  • آسیب های عضلانی
  • التهاب مفاصل
  • درد و تورم در شانه و کتف
  • سندروم تونل کارپای
  • آسیب های عصبی

در صورت بروز دردهای مزمن و شدید در منطقه شانه و کتف، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا علت دقیق مشکل را تشخیص دهد و درمان مناسب را تجویز کند.

 

رزرو نوبت آنلاین دکتر مصطفی علوی …

 

سندرم گیرافتادگی عضلات در سرشانه چیست

سندرم گیرافتادگی عضلات در سرشانه به این معناست که تاندون ها و بورس هایی که در فضای زیر زائده سرشانه (آکرومیون) قرار دارند، با فشار یا اصطکاک مواجه می شوند و التهاب و درد ایجاد می کنند.

این سندرم معمولاً در افرادی رخ می دهد که فعالیت های تکراری بالای سر را انجام می دهند، مانند شناگران، بازیکنان تنیس یا والیبال، نقاشان، آهنگران و …

علائم این سندرم شامل درد شانه، ضعف عضلات، کاهش حرکت و بیحسی دست هستند.

علت دررفتگی شانه

علت دررفتگی شانه معمولاً ناشی از آسیب هایی است که باعث جدا شدن سر استخوان بازو از حفره فنجانی شکلی که بخشی از استخوان شانه است، می شود. این آسیب ها می توانند به دلایل مختلفی رخ دهند، از جمله:

آسیب های ورزشی

ورزش های تماسی مانند فوتبال و هاکی یا ورزش هایی که احتمال زمین خوردن در آنها بالاست مانند اسکی و ژیمناستیک، احتمال دررفتگی شانه را افزایش می دهند.

آسیب های غیرورزشی

ضربه شدید به شانه در تصادفات جاده ای یا سقوط از بلندی نیز ممکن است باعث دررفتگی شانه شود.

سستی ارثی مفاصل

بعضی افراد به دلیل نقص ژنتیک، دارای مفاصل شل هستند که باعث می شود حتی با حرکات عادی یا کوچک، شانه آنها در بروید.

برق گرفتگی یا تشنج

در برخی موارد، برق گرفتگی یا تشنج های شدید ناشی از بعضی بیماری های عصبی، ممکن است باعث دررفتگی خلفی شانه شود.

درمان دررفتگی شانه چگونه انجام می شود؟

 

 

مشکلات بعد از عمل شانه

عمل شانه یک روش درمانی برای برخی از مشکلات شانه مانند پارگی تاندون، شانه یخ زده، بی ثباتی شانه و آرتروز شانه است. بعد از عمل شانه، ممکن است برخی از مشکلاتی را تجربه کنید که نیاز به مراقبت و پیگیری دارند. برخی از این مشکلات عبارتند از:

درد: درد بعد از عمل شانه طبیعی است و معمولا با داروهای ضد درد کنترل می شود. شما باید داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کنید و از مصرف بیش از حد خودداری کنید.

تورم: تورم بعد از عمل شانه نیز طبیعی است و معمولا با استفاده از کمپرس یخ و بالا بردن بازو کاهش می یابد. شما باید چندین بار در روز کمپرس یخ را روی شانه خود قرار دهید و بازوی خود را روی یک بالش بالا بگیرید.

عفونت: عفونت بعد از عمل شانه یک مشکل جدی است که نیاز به درمان فوری دارد. علائم عفونت ممکن است شامل قرمزی، گرمی، ترشح، تب، لرز و افزایش درد باشد. اگر این علائم را مشاهده کردید، باید سریعا با پزشک خود تماس بگیرید.

خونریزی: خونریزی بعد از عمل شانه نیز یک مشکل جدی است که نیاز به درمان فوری دارد. علائم خونریزی ممکن است شامل خونریزی زیاد از زخم، تورم شدید، کبودی گسترده و کاهش فشار خون باشد. اگر این علائم را مشاهده کردید، باید سریعا با پزشک خود تماس بگیرید.

سیاتیک: سیاتیک بعد از عمل شانه یک مشکل نادر اما ممکن است که ناشی از فشار یا آسیب به عصب سیاتیک باشد. عصب سیاتیک از کمر تا پا میرود و باعث درد، سوزش، خارش یا ضعف می شود. اگر این علائم را مشاهده کردید، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

برای پیشگیری و درمان این مشکلات، شما باید دستورالعملهای پزشک خود را در مورد مراقبت از زخم، استفاده از گردن آویز، خوابیدن، رژیم غذایی، رانندگی و فیزیوتراپی را رعایت کنید.

درد شانه سمت راست بدن

درد شانه سمت راست بدن ممکن است ناشی از عوامل مختلفی باشد که برخی از آنها عبارتند از:

پاره شدن کلاهک گرداننده: این حالت زمانی رخ می دهد که یک یا چند تاندون که عضلات شانه را به استخوان بازو متصل می کنند، آسیب ببینند. این مسئله می تواند به دلیل ضربه، انجام حرکات ناگهانی یا تکراری یا پیری اتفاق بیفتد.

آرتروز شانه: این حالت زمانی رخ می دهد که غضروفی که استخوان های مفصل شانه را محافظت می کند، ساییده شود. و به دلیل فشار مکرر، آسیب یا التهاب اتفاق می افتد.

بورسیت شانه: این حالت زمانی رخ میدهد که کیسه های مایعی که در نزدیکی مفاصل قرار دارند و به کاهش اصطکاک کمک می کنند، التهاب پیدا کنند. این مسئله می تواند به دلیل ضربه، عفونت یا استفاده بیش از حد از شانه اتفاق بیفتد.

سنگ کیسه صفرا: این حالت زمانی رخ می دهد که سنگ هایی از کلسترول یا مواد دیگر در کیسه صفرا تشکیل شوند. این می تواند باعث درد در قسمت فوقانی شکم و شانه سمت راست شود.

حمله قلبی: این حالت زمانی رخ می دهد که جریان خون به قلب کاهش یابد و بافت قلب آسیب ببیند. این می تواند باعث درد در قفسه سینه، شانه، بازو، فک یا گردن شود.

روش های درمان دررفتگی شانه عبارتند از:

تنظیم مجدد مفصل

این روش شامل بازگرداندن سر استخوان بازو به حفره گلنوئید با استفاده از فشار یا کشش خارجی است. این کار معمولاً توسط یک پزشک یا پرستار زیر نظر یک پزشک انجام می شود.

قبل از تنظیم مفصل، بیمار ممکن است نیاز به تسکین درد یا بیحسی داشته باشد.

بعد از تنظیم مفصل، بیمار باید دست خود را به گردن آویزان کند و از حرکات ناگهانی خودداری کند.

جراحی

این روش برای درمان دررفتگی های مکرر، شدید یا پیچیده استفاده می شود. جراحی ممکن است به صورت باز یا تحت لپاراسکوپ انجام شود. هدف جراحی بازسازی بافت های آسیب دیده در اطراف مفصل شانه است. جراحی ممکن است بهبود عملکرد و پایداری مفصل شانه را فراهم کند.

توانبخشی

این روش شامل انجام تمرینات و فعالیت های منظم برای قوت بخشیدن به عضلات و رباط های اطراف مفصل شانه است.

توانبخشی ممکن است کاهش درد، افزایش حرکت و پیشگیری از دررفتگی های آینده را به همراه داشته باشد.

آخرین مقالات سایت

آخرین مقالات سایت

درمان افتادگی شانه

افتادگی شانه می تواند سبب درد، التهاب، کاهش حرکت و زشت شدن ظاهر بدن شود. برای درمان افتادگی شانه، روش های مختلفی وجود دارد که عبارتند از:

تغییر عادات زندگی

برای جلوگیری از افتادگی شانه، لازم است که عادات بد مثل نشستن یا ایستادن خمیده، استفاده زیاد از گوشی یا کامپیوتر، حمل وزنه های سنگین و خوابیدن روی ماتلاس نرم را تغییر دهید.

به جای آن، سعی کنید وضعیت بدن خود را راست نگه دارید، صندلی مناسب و محکم برای نشستن استفاده کنید، فاصله مناسب با صفحه نمایش داشته باشید و وزن خود را به طور مساوی بین دو شانه تقسیم کنید.

تقویت عضلات

عضلات پشت و شکم نقش مهمی در حفظ تعادل و وضعیت بدن دارند. اگر این عضلات ضعیف باشند، ممکن است سبب خم شدن ستون فقرات به جلو و افزایش انحنای طبیعی آن شوند. برای تقویت عضلات پشت و شکم، می توانید از تمرینات مخصوص استفاده کنید. برخی از این تمرینات عبارتند از: چرخش زانو، کج کردن لگن، آوردن زانو تا سینه، کشش دست، بالابردن بدن و پلاک

هر تمرین را ۱۰ تا ۱۵ بار در هر سمت اجرا کنید و هر روز یا هر دو روز یک بار تکرار کنید.

ماساژ

ماساژ یک روش مناسب برای رفع تنش عضلانی و افزایش انعطاف پذیری است. با ماساژ منظم قسمت پشت، شانه و گردن، میتوانید خونرسانی به عضلات را بهبود دهید و التهاب و درد را کاهش دهید. همچنین با استفاده از روغن های گیاهی مثل روغن زیتون یا روغن آلوئه ورا میتوانید اثرات مفید آنها را نیز بهره ببرید.

 

وظایف فوق تخصص شانه

فوق تخصص شانه یک جراح شانه است که در تشخیص و درمان بیماریها و آسیبهای مربوط به شانه، کتف و دست متخصص است. وظایف اصلی فوق تخصص شانه عبارتند از:

  • ارزیابی وضعیت بالینی بیماران با درد یا ناراحتی شانه، کتف یا دست
  • تشخیص علت درد یا ناراحتی با استفاده از روش های مختلف مانند آزمایش ها، اشعه سنجی، سونوگرافی، آرتروگرافی یا آرتروسکوپی
  • تجویز درمان مناسب برای هر بیمار بسته به شدت و نوع آسیب یا بیماری
  • انجام جراحی باز یا آرتروسکوپی در صورت لزوم برای رفع آسیب های شدید یا پیچیده مانند پارگی تاندون، دررفتگی مفصل، شکستگی استخوان، تعویض مفصل یا انتقال تاندون
  • پیگیری وضعیت بالینی بیماران پس از جراحی و تجویز دارو، تحریک کننده ها، تجهیزات پزشکی یا فیزیوتراپی برای بهبود سریعتر
  • آموزش به بیماران در مورد رعایت نکات بهداشتی و مراقبت از شانه بعد از جراحی

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 1 =

اطلاعات تماس

اهواز- کیانپارس - نبش خ اسفند شرقی مجتمع مهرآذین - طبقه پنجم - واحد 16

0902-3886070
061-33367262

ایمیل دکتر

info@dr-mostafaalavi.com